Ragnarok i

Tarzan
land
     
     
 

Lindevej 1, 9370 Hals

E-mail heidikarnoldmortensen@gmail.com

 
     
     
  Heidi Karnold Mortensens debutbog.
Den handler om hendes tid som teenager i Afrikas dengang værste diktatur.
 
     
  Heidi Karnold Mortensens anden bog.
Den handler om ????
 
     
     

Safaritango
Læs om bogen Anmeldelse

Foredrag
Giv glæden en chance 


lektørudtalelse

 

Karnold  Mortensen Heidi Safaritango: roman. - Dark Light -420 sider

Anvendelse/målgruppe/niveau

Man skal ønske sig noget let, underholdene , ukompliceret og  med genkendelige figurer for at være denne beretnings målgruppe.

 

 

 

 

 

 

 

Beskrivelse

Forfatteren har sammen med forældrene og senere som voksen boet i Afrika.

Hun udgav i 2008 Ragnarok i Tarzan-land om 2 år i Ækvatorial Guinea, hvor faderen arbejdede. Denne historie handler om et rejseselskab, der tager til Kenya, hvor Heidi Karnold Mortensen også selv har arbejdet som safariguide. Turistgruppen består af figurer, der nok virker som klicheer, men dette er en barok humoristisk historie med typer, vi alle kan have mødt, og på disse præmisser fungerer modellen. Her er den forkælede men ulykkelige overklassefrue og hendes stakkels ægtemand, der er i kærlighedsunderskud. Her er den joviale mand, den livsduelige 80-årige dame og hendes stramtandede datter, , der finder en ny livsform, her er sølvbryllupsparret der pludselig forelsker sig i hinanden igen under tropesolen og så den unge kvindelige safariguide (selvportræt?). Personerne er utroværdige som nuancerede mennesker, men opfattes de som "typer" kører det.

Her er den 80-årige, der siger "slemme mis" til løven, og så lunter den selvfølgelig af, og overklassedamen, der finder sig selv og bliver tilbage i Afrika. Der er kærligt humoristiske tegnede illustrationer.

Sammenligning

Stilmæssigt er det " Huset på Christianshavn" med strejf af "Walther og Carlo"

Samlet konklusion

Meget enkelt fortalt ukompliceret folkekomedie.

Beth Host